08 d’octubre 2012

Introducció a les roques

Avui encetem el tema de les roques. És veritat que no hi hem parlat massa en l'ESO. Caldrà doncs fer una breu introducció per posar-nos al dia. Aquesta entrada us proporcionarà material molt senzill per tenir una base suficient per poder enfrontar-nos a aquest tema.

Primer de tot, una wiki on teniu allò més elemental sobre les roques i un esquema animat molt simple sobre el cicle de les roques.

A continuació uns vídeos molt fàcils d'entendre (ja comprovareu que estan fets per a xiquets) sobre el món de les roques. En el primer es parla sobre el cicle de les roques i les roques sedimentàries. El segon tracta de roques metamòrfiques, mentre que el tercer parla de les roques magmàtiques.
Finalment una web amb informació de primer d'ESO que us ajudarà a posar-vos al dia.Ara que ja sabeu moltes coses sobre les roques i el seu dinamisme, és hora que demostreu els vostres coneixements. En aquest enllaç teniu una activitat pràctica que us servirà per consolidar els coneixements adquirits. Si algú (individualment o en parella) vol realitzar aquesta activitat i explicar-la als companys de classe, està invitat. Solament m'ho ha de dir i ja li reservaré 10 minuts de classe. Si, serà recompensat!

El secret del ribosoma

Centpeus Centpeus Un lloc on comentar coses que em sorprenen L’AUTOR Daniel Closa El secret del ribosoma Per fer les sev...