Pàgines

30 de novembre 2012

Presentació teledetecció i noves tecnologies aplicades a les CTMA


Ací teniu una presentació que ens servirà per aprendre els conceptes més importants del tema de teledetecció i les noves tecnologies aplicades a les Ciències ambientals. es un tema prou complexe, però caldrà entendre allò fonamental.
De moment no podem descarregar la presentació, així que caldrà veure-la per internet

Teledetección y aplicaciones
View more presentations or Upload your own.

També podem aprendre alguna cosa d'aquest video (11 minuts) de l'Institut Cartogràfic de Catalunya


12 de novembre 2012

Ramon Folch: La UE vol que s'eradiquen les espècies invasores

En l'hàbitat natural de la península Ibèrica hi ha gairebé 170 espècies foranes que amenacen els animals i plantes autòctones. El doctor Ramon Folch explica que la Unió Europea demana que s'eradiquen aquestes espècies invasores però es pregunta com s'ha de fer això.

La pesca s'ofega

Ací teniu un vídeo relacionat amb el tema de la biodiversitat que es van emetre en el programa de TV3 "Quèquicom" La pesca s'ofega

El escarabajo verde: documentals al voltant de la pesca, el mar i la costa










Recursos alimentaris

Dins del programa Singulars de TV3, Pere Puigdomènech, director del Centre de Recerca en Agrigenòmica i professor del Centre Superior d’Investigacions Científiques i Gustavo Duch , expresident de “Veterinaris sense fronteres” i autor del llibre “Lo que hay que tragar", parlen al voltant dels aliments ecològic i industrial, piràmides tròfiques, transgènics, alhora que reflexions al voltant de la distribució d'aliments en el món.


Veure el video

Why is the sea so diverse?

Recursos per estudiar la biosfera

Material de la web del ministeri d'educació espanyol. Activitats auto corregides. Abasta tots els temes de la unitat

09 de novembre 2012

El programa Singulars entrevista Antonio Turiel al voltant dels creixement i els recursos energètic. Una entrevista molt interessant que us proporcionarà nous punts de vista, allunyats dels que trobareu als telenotícies. Com veieu, allò que estem estudiant, també és actualitat! Recordeu que podeu fer un comentari d'aquest vídeo (o d'un altre recomanat) al vostre blog

Antonio Turiel és físic, matemàtic i investigador de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC. Antonio Turiel ens diu que no podrem continuar creixent com fins ara perquè no tindrem recursos. La crisi no acabarà si no canviem el nostre model financer i productiu. Hem arribat a la fi del creixement.
Les perspectives de futur són que la producció de petroli dels camps existents davallarà un 40 % d'aquí al 2020 i serà gairebé impossible compensar aquesta davallada, sobretot perquè es calcula que cap al 2018 la Xina i l'Índia absorbiran tota la producció de petroli si continuen el seu patró de consum actual.

02 de novembre 2012

"No hi ha un demà" (There's No Tomorrow)

Hola: 
He trobat en internet aquest vídeo (en anglès, subtitulat en castellà) molt relacionat amb l'actual crisi ecològica que pateix el nostre planeta degut a la civilització humana. El problema del creixement infinit en un planeta finit. Potser no estareu d'acord amb les solucions que plantegen, però crec que és una bona forma d'enterar-se sense caure en lectures de dades i dades. Molt recomanable.