19 de desembre 2011

Concurs d'astronomia per als alumnes de primer d'ESO


AULA DEL CEL-OBSERVATORI ASTRONÒMIC   UNIVERSITAT DE VALÈNCIA


 


CONVOCATÒRIA DE CONCURS


         1- Modalitat vídeo: Dirigida als alumnes d’ESO i Batxillerat i es tracta de la realització d’un  vídeo de tema astronòmic o astronàutic. El vídeo pot ser tan de contingut tècnic com teatralitzat amb personatges o cossos celestes interpretant diàlegs o situacions sempre de caràcter astronòmic o astronàutic. El vídeo tindrà una duració de entre 5 i 10 minuts. En aquest concurs s’admetran grups de fins a cinc alumnes participants.
Pot estar gravat en qualsevol format: mòbil, webcam, càmera vídeo, càmera fotos..El vídeo ha d’ arribar per correu ordinari en un cd amb les dades dels autors. Els vídeos es penjaran dins d’un canal Vimeo de l 'Observatori, amb llicència Creative Commons (tothom podrà fer ús d' ells sense motiu econòmic), es posarà un enllaç a Vimeo des de la web de l’observatori. El gabinet podrà fer ús d'ells com material divulgatiu.

         2. Modalitat construcció: Dirigida als alumnes del segon i tercer cicle de Primària i primer cicle d’ESO amb dos subapartats:

      2.1.Construcció de maquetes dels planetes i altres cossos del Sistema     Solar, models Sol-Terra  o Terra-Lluna a escala, així  com instruments astronòmics que al llarg de la història s’han utilitzat.

       2.2.Construcció de coets d’aigua, coets d’aire a pressió,...Els treballs d’aquesta segona modalitat podran ser realitzats per grups de fins a tres persones.
 
Teniu tota la segona avaluació per presentar els vostres projectes. Naturalment,
comptaran a l'hora de la nota final de l'avaluació i , si guanyeu un dels premis, 
en la nota final del curs. 

El premi per als alumnes seleccionats amb els professors corresponents serà 
una excursió a l’Observatori d’Aras de los Olmos i observació nocturna amb 
els telescopis de la Universitat de València. A més els guanyadors de la 
modalitat de coets seran invitats a presentar-los en públic durant  la Jornada 
de Portes obertes del Parc Científic de la Universitat de València a finals del 
mes de maig. 
Com construir rellotges de Sol 
 
 Ací teniu informació sobre  altres edicions del concurs en què participaren

 
 

Recursos educatiu al voltant dels àcids nucleics

Tota aquesta informació que teniu a continuació us ajudaran a entendre la part del tema sobre els àcids nuclueics i les seues funcions:  ...