Pàgines

17 de setembre 2009

Revistes de divulgació científica en català


Omnis cellula és una associació sense ànim de lucre amb seu a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, integrada per estudiants universitaris de primer, segon i tercer cicle de tot el territori català. L'objectiu principal d'Omnis cellula és la comunicació de la ciència en llengua catalana en tots els seus formats i estils.

Amb aquesta determinació, Omnis cellula publica la revista de divulgació científica que porta el mateix nom, adreçada als estudiants de Biologia, Bioquímica, Medicina i Ciències Ambientals, als seus professors, als investigadors i a tothom que estigui interessat en aquestes disciplines científiques.

Altra revista publicada per aquesta assiciació és EUREKA. Eureka és la primera revista gratuïta de divulgació científica i humanística. El primer número va sortir a Barcelona el 21 de novembre amb un tiratge de 100.000 exemplars. La podeu obtenir en forma electrònica en format .pdf.
En el número 9 d'eureka s' explica d'una forma amena i entretinguda què és i per a què serveix el sexe i la reproducció. El sexe és part fonamental de la nostra biologia i entendre'l ens ajuda a entendre la nostra naturalesa. Al fons de la natura més viva hem anat en un article molt gràfic sobre els volcans. I perquè tingueu a casa el vostre propi volcà, a la secció experimenta us ensenyem com fer-ne un. En aquest número, les lletres estan protagonitzades per dos grans personatges històrics: Buda i Che Guevara.
descarregar revista nº 9 (pdf)
.