Pàgines

13 d’octubre 2017

Treball d'investigació Geologia 1 BAT


Roca calcaria. Llotja dels mercaders. València.

En aquest primer trimestre dels curs us propose fer un treball d'investigació  relacionat amb la geologia que us permetrà conèixer millor la vostra ciutat i perfeccionar les vostres competències digitals.

El tema és simple: aneu a identificar i descriure diferents tipus de roques que trobareu pels carrers de València, principalment al vostre barri, però també podeu estudiar una altra àrea de la ciutat.

Les roques han estat utilitzades des d'antic per construir edificis de tota mena. La vostra tasca serà localitzar aquestes roques (podeu marcar la seua presència en el Google Earth o Google maps) en els monuments, jardins i obres públiques de la vostra ciutat, reconèixer-les (naturalment, després d'haver estudiar la teoria i consultar en internet per cercar informació), descriure les seues característiques i el seu procés de formació.

El treball està pensat per realitzar-lo per parelles i caldrà estudiar un mínim de 10 tipus de roques (ha d'haver representants dels 3 tipus de roques (magmàtiques, metamòrfiques i sedimentàries). Si algú fa el treball de forma individual, caldrà estudiar un mínim de 6 roques. Com en classe sou 9 alumnes, si formeu un grup de 3, caldrà treballar 12 roques

La forma de presentació  pot ser variada. Eviteu el "tipic" treball de document "word" on la majoria del seu contingut està "copiat d'internet", ja que no podreu traure bona nota i sigueu més imaginatius. La presentació PowerPoint ja està un poc millor, però jo us recomane la utilització de trajectes virtuals amb Google Earth o l'edició de vídeos on vosaltres sigueu els protagonistes.  Com a exemple us pose aquest video de la BBC on la protagonista ens va mostrant on podem trobar fòssils en els monuments de Londres (per visualitzar el video, cal esperar que acabe l'anunci de 30 segons).

Teniu temps per fer aquest treball: El termini de presentació del treball acaba el dia 30 de novembre. Aprofiteu per treballar i consultar-me els vostres dubtes que, de bon segur, seran molts.

A continuació us mostre una presentació que us pot servir de font d'inspiració, ja que us pot donar idees com fer un plànol del recorregut per la ciutat amb el GoogleEarth o fer un model de fitxa per a cada roca (no cal que siga el mateix, ja que caldrà estar atents a les indicacions de classe per descriure cada roca) Se suposa que si féu un treball com aquest, tindreu un 10. No fa falta fer una introducció teòrica i, recordeu, que també podeu fer el treball en format vídeo.



En aquesta altra presentació, massa simple per a Batxillerat, també podeu traure més idees. 


Ciencias Paseando Rocas Ciudad 

Finalment us pose més informació que he trobat en una web fantàstica "Earth Learning Ideas",  on trobareu fotos amb les principals roques ornamentals. La pàgina està en anglés, però ara ja no teniu excusa perquè és molt fàcil traduir pàgines web amb el traductor de Google 


Sort amb el vostre treball. No el deixeu per a darrera hora, perquè els resultats seran molt pobres. Jo estic a la vostra disposició per ajudar-vos!