Pàgines

24 de març 2017

Visiteu el Jardí de l'Astronomia a l'Umbracle de la CAC


Ara que iniciem l'estudi de l'Univers, és un bon moment per visitar el Jardí de l'Astronomia situat a l'Umbracle de la Ciutat de les Ciències. 

Així que ja podeu anar convencent als pares per a que us porten. Segur que us agradarà i aprendreu moltes coses. Ara, si voleu que compte per a la vostra nota, caldrà anar armats d'una màquina fotogràfica, fer-vos una foto i  explicar per escrit (o fent un vídeo) com funcionen un o més dels seus  dotze elements (no falta fer una explicació de tots, solament d'aquells que us agraden més; el que interessa és saber explicar com funciona i quina és la seua utilitat.. Una vegada fet el treball, me'l podeu enviar o donar-me'l passades les vacances de Pasqua

Aquesta exposició d'accés lliure ubicada a l'Umbracle, és  un excel·lent balcó des del que mirar al cel i aprendre astronomia. Qualsevol que passege per ell – dóna igual quina siga la seua edat o procedència - es convertirà, sense a penes adonar-se d'això, en un verdader apassionat d'aquesta matèria.

L'astronomia és una ciència estretament relacionada amb instruments d'observació i mesurament del cel. En este original Jardí s'han reunit alguns d'ells. Tots ells són enginys – alguns molt coneguts - que ha creat el esser humà al llarg de la història per a entendre els moviments que descriuen els diferents objectes que contemplem en la volta celeste, sobretot el Sol, la Lluna i les estreles.

A l'utilitzar aquests mòduls podem comprendre alguns conceptes bàsics com el moviment aparent dels astres, la diferència entre hora solar i hora civil o entre longitud i latitud, quan es produïxen els solsticis i els equinoccis, què és la declinació solar, etc. I ho farem d'una forma divertida, interactiva i divergent. Perquè hi ha poques coses que exciten més la nostra curiositat que observar el cel.