Pàgines

02 de febrer 2019

Catabolisme des de zero

Reconec que el metabolisme és la part més complexa del temari de Biologia de segon i que us costa moltíssim d'entendre, com he pogut comprovar en la classe d'aquest matí. He pensat: i si fos un alumne (avançat) el que us ho explicara?
La solució pot estar en la visualizació d'aquests vídeos que he trobat en internet després d'haver fet la classe (com a mínim, em preocupe per vosaltres) . Jo els veig molt més interessants que molts vídeos fets per professors i que també podeu trobar en youtube. Potser no és 100% correcte tot el que diu, però si tinguèrem alumnes com aquests.... Ara, cal un esforç per la vostra part si voleu arribar a la seua alçada.

Comencem amb un repàs sobre el mitocondri, la seua estructura i la seua funció, així com detalls de la teoria endosimbiòtica de Lynn Margulis. També explica què és això de la fosforilació oxidativa de la qual he parlat al final de la classe de hui. Realment és la fase darrera del catabolisme dels glúcids, però també és interessant explicar-la abans d'iniciar el catabolisme.



Ací teniu una descripción del procés de la glucòlisi i una altra del cicle de Krebs



Finalment, dir-vos que aquest jove ha fet un munt de vídeos explicatius d'altres aspectes importants de la biologia. Els podeu veure ací