06 de gener 2014

Viatge per l’escala de l’UniversAquest joc és senzillament fascinant. Movent un cursor amunt i avall podem viatjar vers allò enormement petit o bé fins a les dimensions més enormes de l’Univers.  És un joc inspirat en la famosa pel·lícula de 1977 Potències de 10. Vale, és prou complicat i, a més, està en anglés, però segur que aprendreu alguna cosa jugant. Animeu-vos.

Fes clic aquí per accedir a The Scale of the Universe.


Si movem el cursor vers allò molt petit ens sorprendrem de visualitzar, primer,  els organismes i les estructures biològiques més petites. A mesura que el viatge continua ens endinsem en l’estructura dels àtoms, i després en les partícules, i després… El viatge acaba als 10 elevat a -35 metres, una escala de longitud molt més petita que un neutrí i que, de fet, correspondria a la mida de les cordes que postula la teoria de cordes.
I a l’inrevés, movent el cursor vers les dimensions més grans podem contemplar la Terra, el sistema solar, les galàxies… I arribar fins a 10 elevat a 27, enorme escala de longitud que correspon a l’Univers observable.   

Un parell de cançons us expliquen el cicle de les roques

Com teniu el vostre nivell d'anglés? En podeu comprovar el vostre coneixement amb aquestes dues cançons. Després d'haver vi...