06 de gener 2014

Viatge per l’escala de l’UniversAquest joc és senzillament fascinant. Movent un cursor amunt i avall podem viatjar vers allò enormement petit o bé fins a les dimensions més enormes de l’Univers.  És un joc inspirat en la famosa pel·lícula de 1977 Potències de 10. Vale, és prou complicat i, a més, està en anglés, però segur que aprendreu alguna cosa jugant. Animeu-vos.

Fes clic aquí per accedir a The Scale of the Universe.


Si movem el cursor vers allò molt petit ens sorprendrem de visualitzar, primer,  els organismes i les estructures biològiques més petites. A mesura que el viatge continua ens endinsem en l’estructura dels àtoms, i després en les partícules, i després… El viatge acaba als 10 elevat a -35 metres, una escala de longitud molt més petita que un neutrí i que, de fet, correspondria a la mida de les cordes que postula la teoria de cordes.
I a l’inrevés, movent el cursor vers les dimensions més grans podem contemplar la Terra, el sistema solar, les galàxies… I arribar fins a 10 elevat a 27, enorme escala de longitud que correspon a l’Univers observable.