01 de desembre 2014

Històries del cel. L'Astronomia a través dels mites

Material publicat pel Ministeri d'Educació espanyol i que ens permetrà saber un munt de coses interessants sobre el nostre cel, no solament des del punt de vista científic. Hi ha un apartat molt interessant d'ACTIVITATS (Cal prèmer sobre el botó menu en la finestra de la dreta). Aquesta web és ideal per a que aquells que us interesse el tema PUGUEU FER UN TREBALL VOLUNTARI

 Aquesta web aborda l'estudi de les constel·lacions i planetes, observables a simple vista i coneguts des de l'antiguitat, mitjançant un doble enfocament: el mitològic, amb l'exposició dels mites i llegendes de les quals van prendre el seu nom, i el científic, basat en el rigor de les dades i observacions que aporta l'Astronomia.
Els continguts es distribueixen en els següents blocs:
  • Les constel·lacions no zodiacals i les zodiacals: s'explica la llegenda mitològica, incloent l'origen del nom de la constel · lació considerada, les dades astronòmics de la mateixa, vuit activitats al seu voltant, curiositats i imatges, normalment compostes, en les quals es mostra alguna obra d'art en què es representi el mite o la constel·lació i la zona de firmament on es troba.
  • Quadres mitològics: grups de constel·lacions que en conjunt constitueixen una llegenda comuna. S'exposen les llegendes de Perseu i Orió així com la descripció astronòmica dels astres implicats en elles.
  • Planetes: presenta continguts relacionats amb els planetes del Sistema Solar, com curiositats, fotografies, descripcions astronòmiques i mitològiques o la visualització d'algunes obres d'art relacionades amb el planeta estudiat. També es descriuen els diferents calendaris existents al llarg de la història i amb un esquema del panteó dels déus grecs.
  • Glossari: es defineixen els termes usats al llarg de tota l'aplicació.
  • Agenda: amb bibliografia, enllaços a pàgines webs relacionades i esdeveniments d'interès.