Pàgines

27 de novembre 2011

Fotografies de la pràctica de subliació del iode

Ací teniu les imatges de la pràctica del dimecres passat i que podeu utilitzar per fer els vostres treballs. aquestes imatges ens mostren els diferents estats d'agregació del iode (sòlid, gas, sòlid). Recordeu que equivalen d'alguna manera als resultats obtinguts. vosaltres haureu de justificar el per què dels canvis, tot relacionant-los amb els canvis de temperatura. 
 Iode en estat sòlid. Aquest és el material amb el qual començàrem l'experiència.



Ací podem veure com el iode es va sublimar en afegir-li calor. Va passar d'estat sòlid (veure la foto anterior) a estat gas (color violeta). en la part superior del vas de precipitats podem veure un vidre de rellotge al que vam afegir aigua freda per dalt. això va fer que la seua temperatura baixés. El iode vapor amb contacte amb el vidre de rellotge es va refredar i va sublimar a sòlid en forma de cristalls allargats com es pot observar a la imatge. 

En les següents imatges podem veure amb detalls com són aquests cristallets de iode, tant en la superfície interna del vidre de rellotge com en les parets del vas de precipitats quan aquest es va refredar.