Pàgines

27 de novembre 2008

VAGUES, UNIVERSITAT, BOLÒNIA


Ja fa molts anys, i l'experiència docent així ho demostra, el primer trimestre de curs és el moment on es concentren les vagues dels estudiants. Els motius -malhauradament sempre hi ha motius- van canviant. Ara ja no és creïble fer una vaga per protestar contra les PAAU, ja que el 97% dels alumnes presentats les aproven. En aquests dos darrers anys, el motiu és Bolònia. No vull ni pensar que respondrien molts dels meus alumnes si els preguntara el significat d'aquesta paraula. O, fins i tot, els fera localitzar aquesta ciutat italiana en un mapa.
És cert que la majoria de la gent no sap gaire d'aquest nou model d'organització dels estudis universitaris arreu d'Europa. Els mitjans de communicació estan molt més interessats en altres temes i tots estem molt desinformats.

En un bloc seriós de ciència Evolucionarius.com podeu llegir tres notícies al voltant del tema d'estudis universitaris, ciència i Bolònia, a més de les opinions personals de l'autor d'eixe bloc. Les notícies també tenen comentaris sucosos.

En fi, un material que us pot fer reflexionar al voltant d'aquest tema que de bon segur afectarà directament les vostres vides.
Sempre podeu visitar la wikipèdia per veure què diu del procés de Bolònia o en aquesta pàgina, on veureu el seu desenvolupament històric. En aquesta web teniu TOTS els documents. En Google hi ha centenars de pàgines que expliquen les crítiques a aquest procés