Pàgines

11 de novembre 2017

ACTIVITAT ADN: FINDING THE STRUCTURE

En aquest tema, els alumnes podreu realitzar voluntariament algunes activitats relacionades amb el tema de l'ADN. Podeu triar entre: 
  • Fer una maqueta de paper de l'ADN a partir dels materials que seus proporcionen en aquest bloc (si algú necessita el material en paper, ho pot demanar amb temps)
  • Fer una presentació sobre algún episodi important de la història del descobriment  de la doble hèlix o alguns dels seus protagonistes.
Si visiteu la web  DNA interactive   tindreu l'oportunitat de coneìxer moltíssimes coses  sobre  l'anomenada "molècula de la vida", més enllà del que pot entrar en un examen. Us invite a visitar-la i veure que encara hi ha molt per descobrir i, qui sap, igual d'ací uns anys, podeu participar-hi. Una de les parts més interessants és el timeline, una aproximació històrica al DNA on apareixen una gran quantitat de científics famosos. Molt important, encara que no cal saber-ho per a l'examen, les explicacions de com s'arribà a conèixer l'estructura de la doble hèlix a partir de les fotografies de difracció de raigs X També hi ha una secció teacher's guide on podreu obtenir materials  (origami DNA model i Finding the structure). L'apartat applications té un exemple curiós de l'ús del DNA per identificar persones (recovering the Romanovs) Fins i tot pots fer-te la teua pàgina personalitzada

Aquest treball l'haureu de presentar abans del dia  13 de desembre i podeu contestar en la llengua que més us agrade. A més, si ho feu en anglés, sempre podreu "fardar" davant del profe d'anglés)
En primer lloc teniu un document .doc que us explica breument el que cal fer.

Després teniu un document .PDF amb el puzzzle fet, però on fa falta escriure el científic responsable dels descobriments de cada peça.

Podeu fer altra mena de formats: Presentacions powerPoint, entrades al vostre bloc, posters de paper, etc. Recordeu que sou alumnes de segon de batxillerat i s'espera de vosaltres un treball prou seriós