Vés al contingut principal

Repàs de genètica mendeliana

Us passe uns videos que repassen d'una manera clara i efectiva, tot el que necessiteu saber de genètica per enfrontar-vos a l'examen de selectivitat.


A més, si encara teniu algun dubte concret, heus ací una lista completa de vídeos d'aquesta professora sobre genètica. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La membrana cel·lular, o com fer un encert amb dos errors.

Llegit a Centpeus, secció del diari AraSi alguna cosa defineix una cèl·lula és l’existència d’una membrana que la separa del medi ambient extern. La membrana de les cèl·lules fa de barrera física, de lloc de reconeixement, d’indret d’interacció amb altres cèl·lules, de zona de captació i d’excreció, de mans, ulls i nas de la cèl·lula. Prou resistent per mantenir la integritat també és fluida i flexible. Es pot estirar i encongir, modificar la forma i la resistència i determinar diferents propietats físiques en diferents zones. Una obra mestra de l’enginyeria, vaja!El més divertit de la membrana cel·lular és la seva aparent simplicitat. Dues capes de lípids situades una enfront de l’altre. Els lípids que la formen, majoritàriament fosfolípids, són molècules que tenen un extrem hidròfil i un de lipòfil. Això a la pràctica vol dir que un extrem pot estar en contacte amb l’aigua sense problemes mentre que l’altre prefereix estar en contacte amb altres lípids. La estructura…

Apunts de CTMA del professor Pablo Acosta

El professor Pablo Acosta Robles manté una pàgina web que, amb el nom de “RECURSOS T.I.C. PARA LA ENSEÑANZA DE CIENCIAS NATURALES EN SECUNDARIA”, que inclou una sèrie d’apartats que poden ser molt útils per l’ensenyament d’algunes matèries d’aquesta especialitat de Ciències Naturals, i que són el resultat d’una tasca ingent de recopilació d’apunts, dades i aplicacions de tot tipus.

Jo us voldria recomanar sobretot la part que dedica a les Ciències de la Terra i Medi ambientde Batxillerat ja que, a més a més dels apunts en pdf, va desenvolupant els diversos temes amb presentacions en Power point i amb múltiples activitats i animacions. Hi trobareu els següents apartats:

- Geosfera- Atmosfera- Hidrosfera-Biosfera- Humanitat i medi ambientActivitats online sobre mapes geològics

Una web que explica pas a pas com fer mapes geològics.


Educamadrid també té informació sobre mapes geològics.
http://www.educa.madrid.org/portal/c/portal/layout?p_l_id=2288.98

També teniu la possibilitat de fer online  un tall topogràfic molt senzill Finalment algunes webs que us poden ajudar: Interpretació de talls geològics. Històries geològiques.Mapes geològics. Web 1. Web 2