26 de setembre 2016

La teoria cel·lular / Robert Hooke


La teoria cel·lular, és una part fonamental de la Biologia que explica la constitució de la matèria viva a força de cèl·lules i el paper que aquestes tenen en la constitució de la vida. Dos científics alemanys, Schwann, històleg i fisiòleg, i Schleiden, botànic, es van adonar de certa comunitat fonamental en l'estructura microscòpica d'animals i plantes, en particular la presència de nuclis, que el botànic britànic Robert Brown havia descrit recentment (1827). Van publicar junts l'obra Investigacions microscòpiques sobre la concordança de l'estructura i el creixement de les plantes i els animals. Assentar el primer principi de la teoria cel·lular històrica:Tot en els éssers vius està format per cèl·lules o productes secretats per les cèl·lules. 
Un altre alemany, el metge Rudolf Virchow, interessat en l'especificitat cel·lular de la patologia va explicar el que hem de considerar el segon principi: Tota cèl·lula s'ha originat a partir d'una altra cèl·lula, per divisió d'aquesta.

http://www.dailymotion.com/video/xbzepw_teoria-celular-schwann-y-schleiden_schoolTambé podeu saber més coses sobre la persona que va donar nom a la cèl·lula, Robert Hooke. Va ser un científic de primera categoría.

Robert Hooke - Vìdeo Dailymotion


Un parell de cançons us expliquen el cicle de les roques

Com teniu el vostre nivell d'anglés? En podeu comprovar el vostre coneixement amb aquestes dues cançons. Després d'haver vi...