24 de novembre 2017

La teoria cel·lular / Robert Hooke


La teoria cel·lular, és una part fonamental de la Biologia que explica la constitució de la matèria viva a força de cèl·lules i el paper que aquestes tenen en la constitució de la vida. Dos científics alemanys, Schwann, històleg i fisiòleg, i Schleiden, botànic, es van adonar de certa comunitat fonamental en l'estructura microscòpica d'animals i plantes, en particular la presència de nuclis, que el botànic britànic Robert Brown havia descrit recentment (1827). Van publicar junts l'obra Investigacions microscòpiques sobre la concordança de l'estructura i el creixement de les plantes i els animals. Assentar el primer principi de la teoria cel·lular històrica:tot en els éssers vius està format per cèl·lules o productes secretats per les cèl·lules. 
Un altre alemany, el metge Rudolf Virchow, interessat en l'especificitat cel·lular de la patologia va explicar el que hem de considerar el segon principi: tota cèl·lula s'ha originat a partir d'una altra cèl·lula, per divisió d'aquesta.

http://www.dailymotion.com/video/xbzepw_teoria-celular-schwann-y-schleiden_schoolTambé podeu saber més coses sobre la persona que va donar nom a la cèl·lula, Robert Hooke. Va ser un científic de primera categoría.

Robert Hooke - Vìdeo Dailymotion