Pàgines

06 d’octubre 2014

tres14: Homes i dones

Un episodi que segur que veureu, ja que és un tema que us interessa.


Aquestes són algunes de les preguntes que apareixen al programa:
  • en què ens semblem homes i dones?
  • com reacciona el cervell quan ens enamorem?
  • quina és la fòrmula de les parelles que duren?
  • en què es fixen els homes?

Presentacions roques endògenes


04 d’octubre 2014

Simulacions volcans i terratrèmols

Ara que estem parlant de riscos geològics d'origen intern , principalment de risc sísmic i volcànic, us mostro algunes activitats interactives que he trobat en aquesta web:
  • Simulador d'erupcions volcàniques del Museu d'Història Natural d'Alaska, magnífic per estudiar els factors que influeixen en la viscositat del magma, tipus de roques volcàniques, edifici volcànic i modalitat d'activitat volcànica, entre altres coses.
  • Forces of Nature ", de National Geographic: En entrar al web apareix a la part superior de la pantalla quatre fenòmens diferents: tornados, huracans, volcans i terratrèmols , per a les nostres activitats triarem els dos últims ja que són els que té relació amb els fenòmens associats a la Tectònica de Plaques. Els dos primers, en tenir poca influència en el nostre país, podem obviar de moment.
  • Simulador Virtual Volcano , de Discovery Channel. Tenim l'opció de construir el nostre propi volcà, que és on es desenvolupa la major part de la interacció, en prémer sobre ella, la pantalla ens mostra dues escales una de viscositat i una altra de contingut de gasos, un cop triades les condicions de viscositat i gas que volem, premerem "start eruption" i podrem visualitzar a la pantalla el volcà. El volcà creat se'ns mostrarà en pantalla, així com dades sobre el material llançat o el tipus de manifestació volcànica (fluxos piroclàstics, lahares, colades de lava, núvols de cendres, etc), prement sobre aquestes dades es desplegarà un text aportant-nos més informació sobre ells.
  • Simulador de terratrèmols de Discovery Channel. La part superior de la pantalla principal ens mostra quines són les principals variables que hi intervenen: tipus de terreny, construcció de l'edifici (fonamentació) i magnitud del sisme. El simulador ens permet manipular, ja que prement sobre elles se'ns obre un menú desplegable, donant-nos a triar per simular el terratrèmol diferents opcions de cadascuna d'elles. La finalitat del simulador és veure la incidència d'aquestes en el risc sísmic. 

I les següents animacions: 






      02 d’octubre 2014

      Guies i materials per poder realitzar el treball d'investigació: roques de la meua ciutat.

      En aquesta entrada teniu alguns materials que us poden ajudar a fer el treball d'investigació d'aquest trimestre. M'imagine que  no teniu molta idea de roques. Enguany estudiarem les roques en classe, però, a més, necessitareu material gràfic que us ajude a reconèixer les roques "in situ". Si trobeu altres materials interessants en la web, seran ben rebuts (i valorats). Solament cal enviar-me l'enllaç per email i una breu justificació de la seua importància.

      GUÍA INTERACTIVA DE MINERALES Y ROCAS de la Universitat Politèctica de Madrid. Ací teniu prou informació: fitxes de minerals i roques (recordeu que solament ens interessen les roques), un glossari, galeria de fotos, etc. Les fotos ajuden, però no sempre apareixen com les veureu als edificis. En teniu una altra versió de la web 


      PRESENTACIÓ SOBRE ROQUES feta per alumnes de primer de Batxillerat.



      A més d'aquestes webs, posaré a la vostra disposició en box.com, altres materials relacionats amb les roques que us podreu descarregar