Pàgines

30 de març 2014

L'ovella Dolly

Una animació sobre com es va clonar l'ovella Dolly. una informació molt valuosa per a qui estiga treballant el llibre de lectura.



Redes 80: Com curen les cèl·lules mare

Programa emés el gener de 2011. La capacitat de regenerar òrgans i teixits a partir de cèl.lules mare comença a ser una realitat no tan llunyana. Avui sabem que les cèl.lules mare no només estan presents en l'embrió de tot ésser viu, sinó que les podem trobar en pràcticament tots els teixits del nostre cos. I encara hi ha més: s'ha aconseguit crear a partir de cèl.lules especialitzades, que ja havien deixat enrere la seva capacitat regeneradora. De la del Dr Damián García Olmo, director de Teràpia Cel lular de l'Hospital Universitari La Paz de Madrid, veurem de què són capaces les cèl lules mare i com els científics intenten manipular per curar tot tipus de malalties.

Activitats al voltant de cariotips

13 de març 2014

Quequicom: el control de pes

Un nou capítol de quequicom, emés el 4 de març que que us pot servir per entendre millor alguns dels continguts del tema que estem estudiant en classe.
Quina és la fórmula per mantenir un pes correcte i saludable? Al "QQC i ..." coneixerem quins són aquells aliments i les pautes indispensables per seguir una bona dieta i controlar el pes, i confeccionarem una cistella de la compra ideal. A més, també veurem com funciona el cos quan ingerim quantitats de glucosa que no són necessàries.

12 de març 2014

Materials per treballar la síndrome de Down


Diari de l'escola  presenta aquest mes de març un especial sobre la síndrome de Down. Aprofitant que acabem d'estudiar el tema de genètica, us invite a fer un treball, tipus Power Point sobre aquest tipus de mutació i que podreu exposar oralment en classe. Si esteu interessats, m'ho comuniqueu el més prompte possible, ja que solament farem una presentació per classe. Una manera de poder millorar la nota de la segona avaluació.

Codigene.exe, un programa sobre genètica molecular

El programa Codigene el podeu descarregar des d'ací. Quan aparega la pàgina, utilitzeu l'opció "Free User". Espereu un poc i el podreu descarregar al vostre ordinador.  S'instal·la fàcilmente en qualsevol PC Podeu practicar exercicis de replicació i síntesi de proteïnes. Recordeu que cal anar  a "Opcions" de la traducció per poder seleccionar que en l'exercici demane 'anticodó i/o l'aminoàcid.

És veritat allò que diuen que els refrescos de cola ataquen les dents?


En el vídeo teniu registrats els efectes de l'àcid fosfòric que els refrescos de cola presenten en la seua composició com a  acidulant (E338) provoquen en l'esmalt dental.
El fotògraf suec Stefan Sollfors fotografià un queixal que li acabaven d'extraure, inicialment recobert d'un blanc i saludable esmalt, i el va submergir  durant tot un any en un refresc de cola per poder comprovar els efectes del  E338 sobre la hidroxiapatita. Regularment treia el queixal i el fotografiava tal com podeu observar en el vídeo
Com es pot observar, als tres mesos l'esmalt havia desaparegut  completament, i després d'un any, el queixal era totalment negre.

Què, es fem un refresc gran de cola, o es passem a l'aigua?