03 de novembre 2014

Mapes topogràfics i geològics

Font de la notícia: PERFILES TOPOGRÁFICOS

Una de les coses que caldrà saber per poder treballar els propers temes és la realització de mapes topogràfics. Segur que ja heu fet alguns en les classes de Geografia de cursos anteriors. Necessitàvem paper mil·limetrat, llapis,a octubre, regla, etc... però amb les noves tecnologies, això es pot fer en un moment. 

Ací teniu una eina molt interessat que us permetrà realitzar talls topogràfics amb l'ajuda del Google Earth

1º.- Clicar en “smooth route” ,marcar dos punts en el mapa (per exemple, de València a San Sebastià). Fet això, apareixerà una línia en el mapa i les coordenades.
2º.-  Cliqueu “Draw profile” “dibuixar pérfil”,  en la part superior dreta de la finestra i apareixerà automàticament el perfil, una cosa semblant a la imatge que teniu a continuació:
   • També caldrà fer mapes geològics, molt més complexos que els anteriors, però que ens permetran integrar molts dels continguts del currículum de la Geologia de 1 BAT. Per a fer boca, us passe l'enllaç de l'Institut Geològic de Catalunya on ens fan una breu introducció al tema.Mapa geològic   (enllaç corregit)

Aprèn a interpretar un mapa geològic


Descarregar el fulletó "Què és un mapa geològic?"
  • Ací teniu un exemple que relaciona els mapes amb la realitat del terreny.Molta informació que caldrà anar treballant poc a poc i aplicant als mapes que farem a classe. Espere que us ajude molt!

Un parell de cançons us expliquen el cicle de les roques

Com teniu el vostre nivell d'anglés? En podeu comprovar el vostre coneixement amb aquestes dues cançons. Després d'haver vi...