Vídeo. Històries del cos humà: sota pressió

Anem a treballar el tema dels hàbits saludables de l'aparell circulatori amb un vídeo d'uns 20 minuts que ens parla de l'infart de miocardi. Veurem el vídeo en classe i caldrà fer un treball escrit que després comentarem en classe.
Ací podreu tornar a veure l'episodi en casa amb més tranquilitat per no perdre cap detall. Cal visionar fins al minut 24, quan acaba l'episodi.

Després d'haver vist aquest video a classe, contesta de forma raonada les qüestions que se't fan. La major part de la informació la tens al video (no cal copiar el que diuen, sinó ser capaç d'explicar-ho amb les teues paraules); recorda que també pots investigar per internet.
QÜESTIONARI
 1. Quin és el teixit bàsic que forma el cor? Quina és la seua principal propietat?
 2. Les cèl·lules del cor també necessiten nutrients i oxigen. Quines són les estructures  de l'aparell circulatori responsables d'això?
 3. Què és el colesterol? Investiga quina és la funció que té aquesta molècula al nostre cos. Si el colesterol és una substància imprescindible per al nostre cos, on està el problema?
 4. Què són les plaques de colesterol? Quin greu problema poden causar?
 5. Quin és l'origen del batec cardíac? Per què diu el vídeo que el cor té un marcapassos natural? Què fa que augmente o disminuïsca la seua velocitat?
 6. Quins són els símptomes que ens podem fer pensar que comencem a patir un infart de miocardi?
 7. Explica amb les teues pròpies paraules què és  un infart de miocardi. Enumera quines conseqüències pot tenir per a la  nostra supervivència.
 8. Com respon el nostre cos, de forma natural, davant l'aparició d'un infart de miocardi ?
 9. Què fan els metges a l'hospital per guarir John?
 10. Què és la fibrilació ventricular? Com solucionen els metges aquest efecte secindari de l'infart?
 11. Quins hàbits de vida no cardiosaludable apareixen al vídeo? Com haurà de canviar John la seua vida en el futur?
 12. Fes un resum de 15-20 línies on es reflectisca el que has aprés amb el visionat d'aquest vídeo.

Comentaris