12 de novembre 2016

tres14 - Herència genètica

tres14 és un interessant programa de TV1. L'episodi que teniu a a continuació tracta sobre genètica. Una altra manera d'aprendre, d'una manera més dinàmica i molt menys acadèmica, però que us donarà la informació necessària per tenir una bona cultura científica.
Esteu invitats a presentar un informe amb les principals idees que heu aprés després de veure el vídeo. Recordeu que no es tracta de copiar dades. Interessa raonar i relacionar el contingut del video i el que estem estudiant en classe. Teniu de temps fins al dia 1 de desembre

El resultat genètic d'un aparellament és molt difícil de predir. Però tot i així ens preguntem per què som com som. Volem saber per què tenim els ulls de l'avi o si determinada malaltia s'hereta. I la resposta a les nostres preguntes està en els gens. Cromosomes, aminoàcids i proteïnes són conceptes que de vegades se'ns barregen al cap, però que estan darrere del que ens fa tan iguals i tan diferents. "Tres 14" ha parlat amb el biòleg Marc Isamat i la seva família, amb la ginecòloga Carmina Comas i amb l'oncòleg Manel Esteller. A ells els preguntem què és l'herència? Sabem per què som com som? ¿Controlarem què li arribem als nostres fills?