Pàgines

14 de febrer 2010

DNA quiz

Posa a prova els teus coneixements sobre ADN i les teues "reading skills". Segur que passeu la prova amb èxit.


Material interactiu per aprendre genètica






















http://www.educa.madrid.org/portal/c/portal/layout?p_l_id=2288.306&c=an

12 de febrer 2010

Olimpíada de biologia 2010

Ja queden dues setmanes per a la realització de les proves de l'Olimpíada de Biologia 2010 i serà hora d'anar preparant-la un poc si volem saber com és la seua estructura i repassar. Ja sabeu que el temari inclou el programa de l’assignatura de Biologia i Geologia de 1r de batxillerat, referit als continguts de Biologia (exclosos els continguts de Geologia) i programa de l'assignatura de Biologia de 2n de batxillerat (excloent-ne el tema corresponent a "Microbiologia i Inmunologia. Aplicacions"). És cert que hi ha una partque no hem pogut veure encara, però podeu aprofitar i estudiar del llibre.
Per ajudar-vos, ací teniu proves d'edicions anteriors. És molt important saber discriminar les respostes potencialment correctes d'aquelles que no ho són. (i que podem eliminar des d'un primer moment). Normalment sempre queda el dubte entre dos de les quatre opcions inicials.
  • - 2008-09 (pdf
  • - 2007-08 (pdf

No oblideu que hi ha una altra part (40% de l'examen) que es basa en el comentari d'un text relacionat amb la biologia, amb preguntes que estan relacionats amb el text i altres que se suposa que volsaltres sabeu respondre. l'any passat el text estava dedicat a Darwin i l'evolució.

Més informació sobre les proves

Recordeu que la prova tindrà lloc el Dissabte 27 de febrer de 2010 a l'Aulari Interfacultatiu. Campus de Burjassot, a l'altra banda de les vies del metro, de 10.00 a 13.00 hores. Convé ser-hi 15 minuts abans per tal d'arribar d'hora.

09 de febrer 2010

EXÀMENS DE SELECTIVITAT

On trobar exàmens de selectivitat de les Universitats valencianes d'anys anteriors?



També hi ha pàgines on podreu cercar proves de PAAU de totes les assignatures, anys i districtes universitaris:

07 de febrer 2010

2010: International Year of Biodiversity

Diari de l'escola és una eina molt interessant que us ajudarà a preparar treballs relacionats amb diferents assignatures. Es tracta d'una web que proposa tres temes setmanals (dos en català i un en anglés) que han estat notícia significativa en els darrers dies. El millor de tot és que la informació està adequada al vostre nivell (ESO i Batxillerat) i us proposa una sèrie d'enllaços on podreu obtenir un coneixement global del tema.  Una de les seues darreres  notícies tracta sobre biodiversitat  
 

05 de febrer 2010

Cercador de presentacions PowerPoint

Slidefinder és un cercador que intenta facilitar-nos la tasca de trobar presentacions PowerPoint a la xarxa. Es poden cercar per: nom, títols, text, notes, paraules clau i llengua. Fa poc han incorporat un nou apartat per universitats. Una eina molt útil que ens facilitarà trobar informació per realitzar els nostres treballs (he dit, ens ajudarà, no que es tracte de "copiar i enganxar"


La visualització prèvia dels resultats en miniatures facilita la tria. Ens podem descarregar al moment la presentació o obrir-la a la mateixa pàgina.

No confondre amb el lloc per compartir presentacions, Slideshare, on per cert hi trobareu una introducció a aquest cercador: http://www.slideshare.net/slidefinder

    

02 de febrer 2010

Recursos interactius sobre enzims



A més també us aconselle veure aquesta senzilla animació que us explica el que és un enzim, un inhibidor, etc. Molt complet i fàcil d'entendre.
També hi ha una altra sobre TIPUS D'ENZIMS i també un altra sobre DESNATURALITZACIÓ. Altra animació sobre desnaturalització
En aquesta web hi ha moltes més animacions sobre diferents aspectes estudiats en el tema d'enzims.
En conclusió, paga la pena invertir temps en l'estudi. Gràcies a aquestes animacions podreu comprendre abans com funcionen els enzims i serà molt més fàcil recordar-les el dia de l'examen de Selectivitat