Pàgines

25 de desembre 2008

LA REPROGRAMACIÓ CEL·LULAR, DESCOBRIMENT DE L’ANY PER A SCIENCE

La possibilitat de reprogramar cèl·lules adultes en cèl·lules mare i que, aquestes, al seu torn, puguen desenvolupar diferents teixits del cos humà, ha estat per a la prestigiosa revista Science el descobriment científic de l’any. Els científics confien que amb aquesta tècnica puguin tractar pacients amb malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer i el Parkinson, reprogramant-ne les cèl·lules perquè substituisquen teixits i òrgans malalts. Els científics que han assolit la fita són Shinya Yamanaka, de la Universitat de Kyoto i George Daley, de la Harvard University.

Vídeo de Science sobre el descobriment de l’any. Quan el vídeo estiga en marxa, premeu “show captions” i podreu llegir el transcript de l’entrevista, el que facilitarà molt les coses.

Font de la notícia: Vilaweb

17 de desembre 2008

PREPARACIÓ POWER POINT SOBRE DIVERSOS TEMES DE BIOLOGIA

Tal com parlàrem en classe, cal que trieu un tema de la segona avaluació i preparar una mena de resum per poder estudiar (nosaltres i els nostres companys) els temes més importants del nivell cel·lular.
A tall d'exemple, us passe una col·lecció de presentacions PowerPoint de la Universitat d'Indiana, les imatges de les quals podeu utilitzar en les vostres presentacions. Cercar imatges i presentacions powerPont (.ppt) no és una feina massa complicada. Caldrà resumir (no es tracta de fer presentacions massa extenses, sinó incloure-hi allò imprescindible) i organitzar la informació per fer-la més fàcil d'entendre.